« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Tunnelmallista valon juhlaa

Aiheet: Portfolio ♦ 15.01.2010 klo 10:33 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnelmallista valon juhlaa
Tunnelmallista valon juhlaa

Talven synkkyyteen tarvitaan valoa. Tätä mieltä on pieksämäkeläinen  sähkömies Hannu ”Hattiwatti” Häkkinen. Hänen talonsa erottuu  asuinalueensa muista kiinteistöistä kirkkaasti edukseen, taloa ja pihaa näet valaisee noin  3700 pientä jouluvaloa.

Jotain jännää voi odottaa tuleman jo postilaatikolla, sillä laatikkoa pitää sylissään jättimäinen, puusta veistetty Hattiwatti. Hahmolla on silminään keltaiset moottoripyörän suuntavilkut. Portista pihalle tulija kulkee katettua pihakäytävää, jota valaisevat havuasetelmien pienet tuikut ja led-valoin koristellut pajupallot.  Käytävän päässä on iso, valoin koristeltu tuija sekä koiratarha, jonka verkkoaitaa piirtää pienien valojen jono ja sen päässä istuva, katiskaverkosta muotonsa saanut jänis.

Viimeisin villitys: jäädytetyt valopilarit

Häkkinen on somistanut asumustaan jouluvaloilla jo monena talvena. Valojen määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja tämän joulun alla on päästy lukemaan 3720, ja lisää on tulossa.
– Tälle kaudelle tehdään vielä pari valopilaria, sitten piha on valmis. Ensi joululle tarvitaan muutamia valosarjoja lisää, sillä talon päädyt tarvitsevat lisää koristelua, Häkkinen suunnittelee.

Tämän talven uutuuksina isäntä esittelee isoissa pahvitötteröissä  jäädytetyt valopilarit, joita on tukemassa niiden sisään jäädytetty katiskaverkko ja kierrerautatanko. Uutta ovat myös koiratarhan jänis sekä usean vuoden etsinnän tuloksena katolle saatu valaistu poro rekineen…

Julkaistu Pieksämäen Lehdessä 23.12.2009

Tags: , ,

  • Viimeisimmät kommentit