« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Tsaarien metsästys oli loisteliasta huvittelua

Aiheet: Eränkäyntiä, Kulttuuria, Portfolio ♦ 12.12.2010 klo 13:48 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Tsaarien metsästys oli loisteliasta huvittelua
Tsaarien metsästys oli loisteliasta huvittelua
Metsästys on aina ollut Venäjän hallitsijoille mieluinen harrastus. Romanovien suvun aikakaudella, 1600 – 1700-luvulla, siitä tuli erottamaton osa keisarin ja hovin elämää, värikylläinen ja pröystäileväkin näytelmä vailla vertaa.
Tsaarien ase- ja varuskokoelma muodostaa 1900-luvun alussa perustetun museokokonaisuuden ytimen, Kremlin asehuoneen. Tsaarien metsästyksestä kertova näyttely on nyt ensimmäistä kertaa esillä Venäjän rajojen ulkopuolella.
– Näyttely on koottu erityisesti Suomea varten. Kremlin museossa oli kymmenen vuotta sitten metsästysnäyttely, mutta täällä on nyt esillä paljon upeampia esineitä. Ensimmäistä kertaa nähtävillä ovat esimerkiksi tsaarien aseet ja satula, joka on konservoitu 1600-luvun loistoonsa, Kremlin museon näyttelykuraattori Olga Melnikova kertoo.
Kaikkiaan Suomen Designmuseon näyttelyssä on esillä 110 esinettä. Näyttely on ainutlaatuinen kuten jokainen mukana oleva esinekin, siksi myös sen arvoa on mahdotonta sanoa.

Mestaritöitä 1600-luvulta

Näyttävintä tsaarien metsästys oli 1600-luvulla.
– 1600-luvulla metsästykseen liittyi runsaasti perinteitä ja upeita seremonioita. Aseet ja kaikki metsästykseen kuuluneet vaatteet ja koristeet aina hevosten varusteita myöten olivat huomiota herättävän kauniisti koristeltuja ja värikkäitä.
Tuolla aikakaudella kaikki varusteet valmistettiin Kremlissä., jossa työskentelivät valtakunnan parhaat käsityöläiset.
– Rehellisesti sanottuna Kremlissä eivät olleet vain parhaat venäläiset taitajat, vaan myös eurooppalaisia käsityöläisiä, varsinkin aseseppiä, jotka tosin valmistivat venäläistyylisiä aseita…
 
Kuva: Kremlin Museo
Metsästys ja Kalastus 12/2010

 

Tags: , , ,

  • Viimeisimmät kommentit