« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Venäläisturisti haluaa sähköt ja sisävessan

Aiheet: Kulttuuria, Portfolio ♦ 07.04.2011 klo 19:50 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Venäläisturisti haluaa sähköt ja sisävessan
Venäläisturisti haluaa sähköt ja sisävessan
Venäläinen turisti tietää mitä haluaa: nykyaikaisen mökin hyvien kalavesien äärestä ja mieluiten palvelua omalla kielellä.

Venäläisten matkailijoiden määrä on kasvussa Etelä-Savossa. Viime vuonna venäläisturisteille kirjattiin 61 500 yöpymistä, kun edellisenä vuonna yöpymisiä oli noin 49 300. Yöpymisistä noin 35 000 tapahtui Savonlinnan ja loput Mikkelin seudulla.

– Yksittäiset matkailijat kysyvät mökkejä ja isommat ryhmät yöpyvät mieluiten hotelleissa. Tulevaisuudessa etenkin kesän aikaisten majoituspaikkojen tarve kasvaa, Savonlinnan matkailun Venäjän alueen myyntipäällikkö Jaana Konsti kertoo.

Yli puolet venäläismatkailijoista käytti mökkimajoitusta ja mökkien kysyntä on edelleen kasvussa. Tällä hetkellä Savonlinnan matkailun mökkivuokravälityksessä on vajaat sata mökkiä. Niistä talvikäytössä on hieman yli 20.

– Vuodenvaihteessa, venäläisten joulun aikaan on välillä joutunut myymään ei oota. Myös heinäkuussa on pulaa mökeistä. Viime kesänä, kun Venäjällä tuli metsäpalot ja helle, olisi tulijoita ollut paljon enemmän kuin vapaita mökkejä oli tarjolla. Muuten venäläisten loma-ajat onneksi menevät aika hyvin limittäin suomalaisten lomasesonkien kanssa niin, että vapaita majoituksia on ollut hyvin saatavilla.

Mökki ulkohuussilla ei kelpaa venäläiselle turistille.

– Mökissä on oltava sähköt ja sisävessa tai mieluiten kaksi, sillä yksi vessa ei riitä kuudelle hengelle. Kaksituhattaluvulla rakennettiin paljon isoja mökkejä, mutta nyt tarvittaisiin nykyaikaisella mukavuuksilla olevia 2 – 3 huoneen mökkejä.

Venäläiset haluaisivat myös asioida omalla kielellään.

– Majoitus varattaisiin mieluiten venäjäksi ja myös shoppaillessa he käyttäisivät enemmän rahaa, jos heitä osattaisiin palvella venäjäksi…

Länsi-Savo 7.3.2011

Tags: , , ,

  • Viimeisimmät kommentit