« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Chapuis Armes – ranskalaista eleganssia

Aiheet: Eränkäyntiä, Portfolio ♦ 31.12.2011 klo 17:52 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Chapuis Armes – ranskalaista eleganssia
Chapuis Armes – ranskalaista eleganssia

Laatu ei mene koskaan pois muodista ja luksus löytää aina ostajansa – hinnasta riippumatta.

Perinteikäs Chapuis Armesin asepaja sijaitsee pienessä Saint Bonnet-Le-Chateaun kaupungissa, vain kivenheiton päässä Saint Etiennestä, jonne Ranskan aseteollisuus on  keskittynyt. Tehdas ei pidä meteliä itsestään eikä yksikään kyltti osoita suuntaa. Niinpä vierailijan on vaikea löytää tiensä syrjäiselle teollisuusalueelle, edes kyläläiset eivät tunnu tietävän minne opastaa satunnaisia kyselijöitä.

Rinnakkaisluodikot suurriistalle

Asepajan perusti 1930-luvulla Jean Chapuis, nykyisin yrityksen omistavien veljesten Vincent ja David Chapuisin isoisä. Ennen oman yritystoiminnan aloittamista Jean Chapuis teki töitä freelance-aseseppänä monille muille alueen asevalmistajille. Chapuis Armesin toiminta keskeytyi toisen maailmansodan ajaksi, mutta jatkui uudelleen 1950-luvulla rinnakkaispiippuisten haulikoiden valmistuksella.

Chapuis on valmistanut alusta saakka vain metsästysaseita. Nykyään se tunnetaan erityisesti rinnakkaisluodikoistaan.

–         Kun suurriista, erityisesti villisika ja saksanhirvi, alkoivat yleistyä Ranskassa 1970-luvulla, ryhdyimme kehittämään nopeaa ja turvallista kaksoisluodikkoa rinnakkaispiippuisen haulikon pohjalta. Ensimmäinen rinnakkaispiippuinen luodikko valmistui vuonna 1976, Vincent Chapuis kertoo.

Tuotekehittelyn tuloksena syntyi eurooppalaisen asetuotannon klassikko, vahva ja silti kevyt kaksoisluodikko, joka oli valmistettavissa järkevään hintaan…

Metsästys  ja Kalastus 13/2011

  • Viimeisimmät kommentit