« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Takuuvilliä menoa kellon ympäri

Aiheet: Kulttuuria, Portfolio ♦ 15.01.2010 klo 10:25 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Takuuvilliä menoa kellon ympäri
Takuuvilliä menoa kellon ympäri

Wild Willie & Big Deal nostaa kannat kattoon

Kuopion Rio Grandessa on bileet. Wild Willie astelee valmiiksi riehakkaan rokkikansan eteen kultasankaisissa Elvis-laseissaan ja ottaa yleisönsä. Miehessä on pulisonkeineen ja tummine katseineen mystistä vetovoimaa, jota täydentää elvismäiset käsien liikkeet.

Joensuussa 18 vuotta sitten päivänvalon nähnyt Wild Willie & Big Deal pitää sanansa. Kemut ovat pystyssä heti ensitahdeista alkaen ja meno on villiä. Kellomekkotytöt hakeutuvat eturiviin ja tanssivat hurmiossa kuin viimeistä päivää.

Wild Willie on nimensä mukaisesti varsinainen villimies. Hän syöksähtää punaisine housuineen juhlaväen keskelle, nousee painovoimaa uhmaten kiikkerälle baaripöydälle ja jatkaa showta keskellä vellovaa ravintolasalia. Välillä mennään letkajenkkaa ympäri huonetta Willien perässä ja kaikilla on hervottoman hauskaa. Pekkaa pahemmaksi ei jää ensimmäisessä kattauksessa Kalle Päätalon riveissä hien pintaansa ottanut kitaristikaan, joka jammaa kitarasoolon ensiksi lavan kaiteella ja innostuu viimein hänkin taiteilemaan janoisen juhlakansan jäljelle jättämien tyhjien tuoppien keskellä.

Hallittua sekametelisoppaa

Juurensa ja voimansa Wild Willie & Big Deal ammentaa 50-luvun rock’n’rollista ja puuvillapelloilta. Mausteeksi soppaan heitetään Elviksen, Buddy Hollyn ja Dr Feelgoodin lisäksi kotimaista pippurisekoitusta; Hurriganesia. Kermainen kastike keitetään kokoon Beatlesista, Led Zeppelinistä ja gospelista.

– Musiikkiimme ovat antaneet vaikutteita kaikki bändit, joita olemme matkan varrella kuunnelleet. Kaikki levymme ovat olleet sillisalaattia – vähän kaikkea. Teemme ja äänitämme musiikkia, joka itseämme miellyttää. Mitään tyyli- tai linjakriteereitä ei ole, bändin kitaristi Pate Friman selvittää….

Tags: , , , ,

  • Viimeisimmät kommentit