« Viestivasama »Yritys ja sen taustat

Viestivasama on minun, Ira Honkosen ”yhden naisen yritys”. Ennen Viestivasaman perustamista työskentelin 15 vuoden ajan Pieksämäen Lehdessä toimittajana. Vuosien aikana artikkeleita tuli tehtyä milteipä aiheesta kuin aiheesta, mutta oman harrastuneisuuteni myötä maa- ja metsätaloudesta muodostui vähitellen erikoisalani. Erityisvahvuuteni toimittajan työssä on aina ollut taito ottaa hyviä, artikkelin sisältöä tukevia kuvia.

Metsästystä olen harrastanut vuodesta 2000 lähtien ja siitä on tullut koiraharrastuksen ohella tärkeä osa minua. Metsästyskoirien, tarkemmin sanottuna suomenpystykorvien, kasvatuksesta jalostui vuonna 2006 oma Leimu-Viidan kennel. Metsästyksen painotus onkin luonnollisesti pystykorvien myötä keskittynyt yhä enemmän metsäkanalinnustukseen. Kävin vuosina 2006 – 2007 riistamestarin erikoisammattitutkintoon valmentavan koulutuksen, jolla tähtäsin osaamisen ja tiedon syventämiseen. Metsästyksen ohella kalastuskin on tuttua puuhaa, ja perheen suurimmat uistinhauet ovatkin allekirjoittaneen nimissä.

Asun maaseudulla 1950-luvun rintamamiestalossa. Taloa on vuosien varrella remontoitu katosta lattiaan ja urakka jatkuu varmasti hamaan tulevaisuuteen. Rakentaminen, ja etenkin sisustaminen, ovat jo tulleet elämäntavaksi. Minut voi bongata etsimässä sisustusvinkkejä niin kirkoista kuin kuppiloistakin. Vintage-tyylisen kalustuksen kotiini olen hankkinut vuosien varrella paikallisista huutokaupoista, joiden vetovoimaa en voi kerta kaikkiaan vastustaa. Vintagea ja sisustusvinkkejä kertyy myös jokaiselta lomamatkalta. Valitettavasti matkamuistojen määrä ja koko ovat rajattuja, sillä kesälomamatkat teen pääasiassa moottoripyörällä.

Pihapiirissäni on asustanut aina monenlaisia eläimiä. Koirien lisäksi ruokakuntaani kuuluvat muun muassa hevonen, kissoja, kanoja, fasaaneja ja olipa minulla muutamia vuosia sitten lemmikkisonnikin parin talven ajan. Hevososaamista olen hankkinut nuoruuden tallityttövuosien jälkeen muun muassa Ypäjän Hevosopiston hevosenhoitajakoulutuksesta.