« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Kellomekot heilumaan ja tukat tötterölle!

Aiheet: Portfolio, Vintagea ♦ 21.07.2010 klo 14:24 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Kellomekot heilumaan ja tukat tötterölle!
Kellomekot heilumaan ja tukat tötterölle!
Kun kromi kiiltää ja auton muodot ovat ajalta äiti tai mummo, haluaa moni pukeutua menopelinsä ajankohdan mukaisesti. Tytöt kaivavat vaatekomeroidensa kätköistä kukalliset tai pilkulliset kellomekkonsa ja pojat sipaisevat rasvaa tukkaansa. Farkkujen, t-paidan ja nahkarotsin yhdistelmässä on aina sopivasti asiaan kuuluvaa attituudia.

1950-lukua haikaileva nostalgia on ottanut taas vallan suomalaisista. Baseballs-buumin mukana yhä useampi etsii kirppiksiltä ja nettihuutokaupoista ajan henkeen sopivaa vaatetusta. Niin aidot vanhat vintaget kuin uuden tuotannon retrotkin ovat taas löytäneet ottajansa.

Esikuvat tulivat elokuvista

Mutta kuinka 50-luvulla sitten oikeasti pukeuduttiin ja miksi? Vuosikymmenen alussa miehet pukeutuivat väljiin puvun housuihin ja kauluspaitaan. Nuoret heittivät kravatit nurkkaan ja hattu sai keikkua huolettomasti takaraivolla.

Miesten tukka sai kasvaa pidemmäksi ja se vedettiin hiusrasvalla taakse, tötterökampauksia alkoi syntyä vasta vuosikymmenen loppua kohti mentäessä.

Hiustyylissä ja pukeutumisessa seurattiin Hollywoodin ja levy-yhtiöiden tarjoamaa mallia. Valkokankaalla ja vinyylillä valloittaneesta Elviksestä tulikin fiftarityylin ikoni kiiltävä mustine kampauksineen ja pulisonkeineen. Naisfilmitähdistä eniten seuratuimman tyylin loi Marilyn blondattuine kutreineen. Marilyn-mekosta tuli käsite Kesäleski-elokuvan myötä…

 

Big Wheels Magazine 2010

Tags: , , ,

  • Viimeisimmät kommentit