« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Juhannus Triumphin tyyliin

Aiheet: Kulttuuria, Portfolio ♦ 01.09.2010 klo 13:55 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Juhannus Triumphin tyyliin
Juhannus Triumphin tyyliin
Kypärän sisällä syntynyt hullu ajatus ja repullinen rohkeutta vei suomalaiset Triumph-harrastajat joukolla Itävaltaan. Viides Tridays oli suurempi ja aurinkoisempi kuin koskaan.
Tridays järjestetään pienessä Neukirchenin kylässä, joka muuttuu vuosittain yhden viikonlopun ajaksi kaikkien Triumph-fanien mekaksi – New Churchiksi. Tapahtuma keräsi tänä vuonna yli 22 000 ihmistä.

Suomalaisilla oli tapahtumassa tärkeä rooli, kun Triumph Club Finland järjesti osana Tridaysin virallista ohjelmaa oman Fin-Runin. Kaikkiaan klubilaisia lähti matkaan 58 henkilöä, joista pääjoukko ajoi pyörillään halki Euroopan keskimäärin 1500 kilometriä.

Suomalaiset näkyivät ja kuuluivat, mutta ainoastaan positiivisessa mielessä. Omat, tapahtumaa varten painetut t-paidat ja paikan päällä rakennettu Fin-Bar saivat kiitosta. Paidat jopa siinä määrin, että niitä yritettiin ostaa klubilaisten päältä. Suomalaisten anti Tridaysille huipentui, kun kotimaasta mukaan buukattu Wild Willie & Big Deal esiintyi tapahtuman päätteeksi. Yli kahden tunnin setti päälavalla sai Alpitkin rokkaamaan.

Sekä Fin-Run että Tridays ylittivät kaikkien osanottajien hurjimmatkin odotukset.

– Aloimme suunnitella parin muun klubilaisen sekä tapahtuman organisaattorin Uli Breen kanssa Fin-Runia heti viimevuotisen Tridaysin jälkeen. Tavoitteenamme oli saada mukaan vaikkapa 20 muuta suomalaista. Innostus ja kiinnostus löivät meidät ällikällä ja lopputulos ylitti kaikki toiveemme, Matti Koho, yksi Fin-Runin puuhamiehistä totesi.

Suomalaiset motoristit saivat huomiota osakseen myös pyöriensä ansiosta. Suomalaisten etujoukko näet jyräytti paikalle kaikkiaan 12 Rocketin voimin. Näitä yli 300-kiloisia muskelipyöriä näkee harvemmin alppimaisemissa, sillä ne eivät ole kaikkein ketterimpiä kulkupelejä serpentiineillä.

Suomalaisella sisulla kuitenkin Rockettikin kiipeää korkeuksiin. Kerholaisten yhden päivän retkikohteena oli Itävallan komeimmat ja korkeimmat maisemat Grossglocknerilla. Lumisella Edelweiss Spitzellä juhannusaaton aattoa vietti alppiauringon paisteessa yhdeksän ”roksua”.

– Paita kastui Rocketilla vääntäessä. Ylösmeno oli hirveää, enkä paljon uskaltanut sivuille vilkuilla, vaikka olin kotona tiukkoja käännöksiä harjoitellutkin. Ylhäällä oli huippufiilikset ja alastulo oli jo paljon helpompaa, sinivalkoisella Rocketillaan yli 2500 metrin korkeuteen kavunnut vaasalainen Vesa Flykt kertoi…

Bike 8/2010

Tags: , , ,

  • Viimeisimmät kommentit