« Taas mennään! »En tiedä mihin, mutta mä meen.

Suurpedot puhuttivat Eräsavuilla

Aiheet: Eränkäyntiä, Portfolio ♦ 24.12.2010 klo 00:57 ♦ Kommentit pois päältä artikkelissa Suurpedot puhuttivat Eräsavuilla
Suurpedot puhuttivat Eräsavuilla

Suur-Savon Eräsavut kokosi perjantaina maakunnan riistaväkeä Pieksämäen Nikkarilaan. Niin tulilla kuin puhujapöntössäkin aiheena olivat suurpedot.

Paukkupakkanen ei pelottanut riistaväkeä, joka oli lähtenyt suurella joukolla eräsavuille – metsämies ja -nainen osaa pukeutua tilanteen mukaan. Pakkasella pistetään parasta päälle: huopikkaita, toppahaalareita ja turkiksia.

Nikkarilan metsäkoulu oli tehnyt juhlakentästä näyttävän kymmenillä jätkänkynttilöiltä. Makkaraa paistettiin tynnyrinpuolikkaisiin viritetyillä nuotioilla ja tulien ympärille kokoonnuttiin lämmittelemään ja turisemaan.

Juhlapuhujat kipusivat korkeaan hirvitorniin, josta näkymä juhlakentällä oli varmasti huikaiseva. Kaupungin tervehdyksen tapahtumaan tuonut kaupunginjohtaja Tapio Turunen mainitsikin puhujapöntön olleen ainutlaatuinen hänen urallaan.

Juhlapuheen piti Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro. Kontro muistutti ja kiitteli metsästäjiä heidän tekemästään tärkeästä vapaaehtoistyöstä.

– Metsästäjien vapaaehtoisesti tekemä työ hyödyttää laajasti koko yhteiskuntaa. Esimerkiksi hirvikannan säätely ei onnistuisi ilman metsästäjiä. On muistettava, että paitsi hirvijahti myös suurpetojen kantojen säätely, kolarieläinten selvittäminen sekä kosteikkojen ja ruokintapaikkojen rakentaminen on metsästäjien vastuulla.

Kontron mukaan suomalainen metsästäjä onkin luonnonsuojelija ja luonnonhoitaja parhaasta päästä. Suomessa on pyydetty vuosittain satojatuhansia pienpetoja. Kun EU:kin on nyt päättänyt, että vieraslajien kitkemistä on tehostettava unionin alueella, näyttävät suomalaiset metsästäjät olleen hyvin edellä aikaansa tässä tehtävässä…

Pieksämäen Lehti 13.12.2010

  • Viimeisimmät kommentit